Onze Kunstgras showtuin

ONZE COLLECTIE 2022 AANGEVULD MET ENKELE NIEUWE SOORTEN NU REEDS IN ONZE NIEUWE SHOWTUIN KUNSTGRAS TE BEKIJKEN! *

*Maak wel een afspraak om te komen vooraf!

Welkom in de Kunstgraswereld.

Kunstgrassen zijn als tapijt, altijd 4 meter breed en heeft naast knopen/steken een vleug  waar u het beste vanuit het terras recht inkijkt. Onze 12 soorten hoogwaardige kunstgrasveldjes zijn ook 4 meter breed! Maatvoering is dus altijd 4 meter breed x de diepte en minimaal 10/15 cm meer.

Kunstgras kun je verdelen in twee hoofdkleuren t.w. Springkleur (voorjaarskleur) en Natural kleur.
Kunstgras bevat lange grassprieten en krulvezels onder in de mat.

Hoe meer garens per steek (knoop) in de kunstgrasmat zijn gestikt, hoe dichter de mat is geproduceerd en met een hogere hoogte in mm,
hoe zwaarder/m² de kunstgrasmat uiteindelijk is.

Derhalve hebben de kunstgrassen verschillende prijzen, die wij lager kunnen houden dan de concurrentie, door rechtstreeks in te kopen bij de fabriek en zonder tussenkomst van groothandel, uw voordeel loopt daardoor op tot wel ruim 10 euro/m².

De lange grassprieten (kunstgrasvezels) zijn verschillend gevormd van Oval-shape, C-shape, V-shape, Dubbel W-shape, Straight-shape en combinaties daarvan.

Alle kunstgrasmatten adviseren wij om te bezanden met instrooizand.

Leg de mat op de juiste diepte t.a.v. de bestrating 1,5 – 2cm diep, zodat het instrooizand met een stortbui niet uit de kunstgrasmat spoelt.
Verder adviseren wij instrooizand tegen:

1-Opwaaien;
2-En dat de kunstgrasmat strak op de ondergrond blijft liggen:
3-Niet gaat vervormen (plooien vormen) bij 30 – 35◦ C;
4-Minder platlopen bij intensief gebruik;
5-Minder heet wordt bij hogere temperaturen.

Nieuw kunstgras wordt met 3 – 6  maanden donkerder van kleur dan bij aankoop en de glans (siliconen vet op het garen)
neemt dan af en wordt het kunstgras alleen maar mooier!

Een gunstige maatvoering in de breedte is  ongeveer 400 cm , 600 cm, 800 cm etc. (in de praktijk paar cm minder).

Wilt u geen lijmnaad in uw kunstgras dan adviseren wij bij ongunstige maatvoering het kunstgrasveld eventueel aan te passen of de legrichting te veranderen,
vraag hierbij
 naar ons advies!

Kunstgras no. 4 Spright 43 mm is multi-directional en heeft geen zichtbare vleug.Kunstgras no. 1 Prime 60 mm en no. 5 Flare 50 mm hebben een multi directional look door de combinatie van de C-shape en V-shape garens. Bij deze wordt wel 20 kg/m² instrooizand geadviseerd en een leghoogte van – 2 cm t.o.v. de bestrating.
Bij de overige kunstgrassen adviseren wij  10 kg/m² instrooizand.

 TIP: Zet uw opsluiting bij de bestrating op kunstgrasdiepte, zodat erbij de aansluiting geen betonbanden meer zichtbaar zijn.

Leg kunstgras minimaal op een goed verdichte zandbed met onderdoek of bij directe installatie zonder onderdoek op lichte stabilisatie (100 kg/m³) voor een duurzame stevige ondergrond, geschikt
voor zwembaden en minder last bij opkomende mieren van verzakkingen. Wij adviseren deze mieren te bestrijden vanaf dat zandhoopjes zichtbaar worden.

VEEL PLEZIER MET UW AANKOOP!

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dit graag, wij zijn reeds 15 jaar gespecialiseerd in kunstgras en kunstgrasinstallatie.

Har Verheijden Tuinaanleg & Kunstgras Hunsel

Onze showtuin in aanbouw